dimarts, 4 de juny del 2013

Turó de l'Home. 3 de 10

Ja en són tres!!!! El cap de setmana passat vaig poder compartir un altre cim amb el Xavier Sanchez company d'entrenaments, del Tuga Outdoor Team i del Club Excta. UEC Anoia. Aquest cop va ser el Turó de l'Home de 1705m d'alçada. Cim més alt del Massís del Montseny.

Ens vam desplaçar fins el poble del Montseny molt proper a Sant Esteve de Palautordera. Des d'aquest poble vam iniciar el recorregut ben d'hora amb una temperatura força baixa per l'època de l'any en que estem. El recorregut constava aproximadament d'uns 14km i 2200m de desnivell total pujar i baixar. Recorregut en la seva part inicial per pista forestal i per corriol força vertical en la part final de la pujada.A més és un cim que no havia fet mai corrent ni caminant, només en bicicleta de muntanya i ja farà uns quants anys. Per tant ens trobariem nous paisatges i corriols. El fet d'anar a un cim que no conec és tota una aventura, ja que parteixes d'anar amb un track de gps fet a partir d'altres tracks descarregats d'internet. Per aquest motiu es força fàcil que en algun moment es dubti per on anar o be fins hi tot que t'equivoquis de camí, la qual cosa fa que en molts moments no es forçi la màquina al màxim.En aquest cim tenia previst fer un recorregut mes curt i amb menys desnivell del que finalment he realitzat. Per tant el temps previst de 1h30min que tenia era massa just fins el punt que al final he perdut temps. L'anterior recorregut eren 9,85km i 2000m de desnivell total, i en canvi en el nou recorregut han sigut 13,60km  i 2150m de desnivell total. La diferència és apreciable. El canvi respon a fer un recorregut mes atractiu.


Finalment aquestes han estat les dades:

Distància fins al cim:       6,50km                            Distància baixada:     7,10km
Desnivell positiu:            1075m                               Desnivell negatiu:     1075m
Temps de pujada:          1h 03min 23seg               Temps baixada:         36min 27seg

Distància total:        13,60km
Desnivell total:        2150m
Temps total:            1h 39min 50seg

En aquest cim finalment he perdut 9 minuts i 50 segons respecte la meva previsió inicial. Ja vaig una mica per sobre l'horari previst i hauré de retallar temps en els propers cims.

Així queda el temps amb els tres cims fets fins ara:

De moment vaig 6 minuts i 17 segons per sobre de la previsió. Em queden 19 hores 23 minuts 43 segons pels set cims restants. He consumit ja 4h 36min i 17 segons de repte!!!! Disfrutant cada metre i cada segon.A partir d'aquest cim comença el repte de veritat ja que els altres set ja passen de la cota 2000. Ja estariem parlant de l'alta muntanya.Espectre de brocken des del cim. El proper cim ja serà el Taga i després el Pedraforca. Aquest últim segurament el dissabte 29 de juny.

Salut i muntanya!!!

2 comentaris:

  1. molt guapu el repte!! a veure si et puc acompanyar a la Pica!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats, i el Buff xulíssim !!!!!!!!

    ResponElimina